Rondreis Brazilië

Een rondreis door Brazilië is een onvergetelijke ervaring! Reis door de prachtige, bruisende steden, de bijzondere natuurgebieden en relax op de lange zandstranden.

Een aantal bezienswaardigheden en mooie plekken die u niet mag missen:

  1. Christus de Verlosser (Cristo Redentor): Dit standbeeld van Jezus Christus, dat uitkijkt over de stad Rio de Janeiro vanaf de top van de Corcovado-berg, is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden ter wereld. Het biedt niet alleen een spectaculair uitzicht op de stad en de omliggende bergen, maar is ook een indrukwekkend staaltje van architectuur en religieus erfgoed.

  2. Iguaçu-watervallen: Gelegen op de grens van Brazilië en Argentinië, vormen de Iguaçu-watervallen een van ’s werelds meest indrukwekkende natuurlijke wonderen. Het geluid van het bulderende water en de mist die opstijgt uit de diepe kloof creëren een adembenemend schouwspel dat bezoekers met ontzag vervult.

  3. Amazone regenwoud: Als ’s werelds grootste regenwoud herbergt de Amazone een ongelooflijke biodiversiteit en is het de thuisbasis van ontelbare planten- en diersoorten. Boottochten over de rivieren, jungle trektochten en ontmoetingen met inheemse gemeenschappen bieden reizigers een unieke kans om deze weelderige wildernis te verkennen en te ervaren.

  4. Salvador’s historische centrum: De oude binnenstad van Salvador, de hoofdstad van de staat Bahia, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn prachtige architectuur en rijke Afro-Braziliaanse erfgoed. Smalle geplaveide straatjes, kleurrijke gebouwen en levendige markten dompelen bezoekers onder in de levendige cultuur van de stad.

  5. Pantanal: Dit uitgestrekte moerasgebied in het westen van Brazilië is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Het biedt de beste kansen om wilde dieren te zien, waaronder jaguars, kaaimannen, capibara’s en een overvloed aan exotische vogels.

  6. Copacabana en Ipanema stranden: De wereldberoemde stranden van Rio de Janeiro trekken bezoekers van over de hele wereld aan. Of je nu wilt zonnebaden, surfen, beachvolleyballen of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer, deze stranden bieden voor elk wat wils.

Deze bezienswaardigheden vormen slechts een greep uit de vele wonderen die Brazilië te bieden heeft. 

https://www.nrv.nl/rondreizen-brazilie

Over de auteur

Scroll naar boven